Kepta lašiša burokėlių padaže

Toliau

JUMS REIKĖS:

2 gabaliukų lašišos filės

1 a.š. aitriosios paprikos

1 a.š. cinamono

Rapsų aliejaus kepimui

1 vnt. virto burokėlio

1 a.š. balzaminio acto

2 v.š. graikiško jogurto

Druskos

Pipirų

  1. Keptuvėje gerai įkaitinkite rapsų aliejų, kad būtų tikrai karštas, bet dar nerūktų.
  2. Indelyje sumaišykite druską, aitriąją papriką, cinamoną ir šiuo mišiniu įtrinkite lašišos gabalėlius.
  3. Aliejui įkaitus, dėkite lašišą į keptuvę odele žemyn. Galite truputį sumažinti ugnį iki vidutinės ar šiek tiek didesnės už vidutinę. Jokiu būdu nejudinkite lašišos, jos nevartykite, leiskite jai ramiai kepti, tai užtikrins lašišos odelės traškumą.



 

  1. Filė šonuose stebėkite besikeičiančią lašišos spalvą - iš ryškiai raudonos ji pamažu virs į rausvą. 
  2. Kai spalvą pakeis daugmaž trys ketvirtadaliai lašišos aukščio, gabalėlius apverskite ir leiskite pakepti dar dvi - tris minutes.
  3. Tada lašišą išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių, leiskite ten pabūti minutę - dvi, perkelkite į lėkštes.
  1. Patiekite lašišą ant raudono padažo - eletriniu trintuvu sutrinkite vieną virtą burokėlį, įdėkite šaukštą balzamiko acto, truputį druskos, pipirų bei porą šaukštų graikiško jogurto. 

Skanaus!

Kiti receptai